kereső
   
 

Banki kamatok Hírek, cikkek, fórumok, Banki kamatok

A bankikamatok.lapozz.hu oldal Hírek, cikkek, fórumok kategóriájában 13 oldal található.
Banki kamatokkal kapcsolatos cikkek, fórumok, bejegyzések.

 
A kamat egyszerűen fogalmazva a pénz (helyesebben tőke) szolgáltatásainak az ára. A kamat fogalma szorosan összefügg a pénz időértékével. A pénz időértéke legegyszerűbben kifejezve annyit jelent, hogy egy forint? Ma? Többet ér, mint ugyanez az egy forint? Holnap? (a? Ma? Alatt itt a jelent, míg a? Holnap? Alatt a jövőt kell érteni), mert a mai forint befektethető és kamatozik. A kamat (helyesebben szólva inkább a hozam) a befektető jutalma azért, hogy tőkéjét lekötve elhalasztja a fogyasztását. Másként kifejezve a befektető ezt a jutalmat azért kapja, mert a mai biztos forintot felváltja egy jövőbeni kockázatos forintra. A kamat mindig egy pénzösszeg, amit a befektetésünk névértéke után fizet meg az, akinek a tőkénket kölcsön adtuk. A névértékre vetített kamat összege %-os formában kifejezve a kamatláb. A köznapi életben, és gyakran a szakirodalomban is, a kamat kifejezést a kamatláb szinonimájaként is használják. Annak eldöntésében, hogy a kamat a kifizetett pénzösszeget, vagy annak százalékos kifejezését jelenti-e, a szövegkörnyezet értelmezése segít. Ez a szócikk addig igaz, amíg elfogadjuk, hogy a pénz lehet tőke. Ha azonban a pénzt, mint csereeszközt értelmezzük, akkor fenti értelmezés megdől olyannyira, hogy egy fordított állapot is előállhat, aki nem használja a pénzt, hanem visszatartja a forgalomtól, az ezért büntetést fizet (negatív kamat). A kérdés nagyon lényeges, a pénzt hatalmi eszköznek, felhalmozható magánvagyonnak tekintjük vagy pedig a közösség szolgáltatásának, amit a közösség ellenőriz.
hu.wikipedia.org/wiki/Kamat
Gyűjteménybe került: '10.09.09, ellenőrzés: '15.03.22.
A sok 2011-es változás közül kifejezetten örülök annak, hogy a kamatadó is csökken, 20-ról 16 százalékra. Arról azonban ellentmondásos információkat kaptam, hogy a tavaly is pörgő befektetéseknek csak az új évre eső részére jár a 16 százalékos adó, vagy ha január másodikán eladom például a befektetési jegyemet, akkor már a teljes nyereségre a 16 százalék vonatkozik-e? Ács Gábor válaszol…
www.nlcafe.hu/karrier/20110110/ki_jar_jol_a_16_szazaleko ...
Gyűjteménybe került: '11.12.06, ellenőrzés: '14.10.27.
Minden félévre a félévet megelőző munkanapon hatályos jegybanki alapkamat szerinti kamatot.
www.jogiforum.hu/forum/20/3954
Gyűjteménybe került: '10.09.09, ellenőrzés: '15.03.22.
Segítség kamatszámításhoz, példákon keresztül. E? V eleje? N 100 ezer forintot beteszu? Nk a bankba e? Vi 8%-os kamatra. Mennyit e? R a to? Ke? Nk 4 e? V mu? Lva, ha minden e? V ve? Ge? N to? Ke? Si? Tik a pe? Nzt?
invitel.hu/tnyari/tudas/matek/kamatsz.pdf
Gyűjteménybe került: '10.09.09, ellenőrzés: '15.03.22.
 
kamat.lapozz.hu
Gyűjteménybe került: '11.12.06, ellenőrzés: '14.10.27.
 
"Pénze nem biztos, de pénzügyei mindenkinek vannak. " (bankweb.hu)
www.bankweb.hu
Gyűjteménybe került: '10.09.09, ellenőrzés: '15.03.21.
 
A kamatos kamat számítás lényege, hogy az időközben esedékessé vált kamatok tőkésítésre kerülnek. Tegyük fel, hogy befektetünk 100000 forintot 5 évre, az időszak alatt a kamatláb 9 százalék, és a kamatokat soha nem vesszük fel, hanem újra és újra befektetjük őket (vagyis a kamatszámítás alapjául szolgáló tőke folyamatosan növekszik). Mekkora összeg lesz a számlánkon az 5. év végén?
www.internetsuli.hu/calculators.php
Gyűjteménybe került: '10.09.09, ellenőrzés: '15.03.22.
 
A banki kamat ajánlatainál figyelni kell a tőkésítési időt, lehet 30, 60, 90 nap, illetve a lekötési időt, amire a kamatot adják. Nyilván való, hogy a betéti kamatok nem követik a pénz romlást egyik banknál sem, tehát ilyen szempontból nem érdemes vizsgálódni. Az AXA bank adja a legmagasabb kamatot lekötés nélkül 500 ezer alatt 7, 50%, felette 9%. A kamatot naponta írják jóvá, tehát bármikor kivehető a pénz, a kamatot jóvá írják azokra a napokra amíg bent van.
www.prosperal.hu/hitel/kerdes/mire-vigyazzunk-a-banki-ka ...
Gyűjteménybe került: '11.12.06, ellenőrzés: '14.10.27.
 
Az oldal pénzügyi, gazdasági fogalmak részletes ismertetését tartalmazza.
www.econom.hu
Gyűjteménybe került: '10.11.25, ellenőrzés: '15.03.25.
 
Audio & Tuning Car Több mint 100. 000 autohifi termékből választhat amennyiben ellátogat weboldalunkra. Autohifi ACV AudioVOX Audisob Audicomp, Blaupunkt, Clarion, Connection, Hifi station, Heco, Hertz, JVC, Macaudio, Marantz, Onkyo, Phonocar, Sony, Stp, Teac, Telefunken. Tuningbolt Apex, Autostyle, Bmc, Carstyleing, Dectane, Garett, H&R, HD, ICC tuning, ISOTTA, Jama Laser JOM, Nyeso, Parragi, K2, M TECH, Parragi, Pipercross, Power, RaidHP, RIEGER, Samco sport, Tarox Vogtland, vmaxx Hazánk egyik kimagasló helyen álló, legújabb és legkorszerűbb autohifi és tuning termékekkel fogalalkozó boltja amely egyben beszerelő mühelyel is rendelkezik. Az újonnan megvásárolt vagy meglévő termékeket akár előre egyeztetett időpont alapján beszereljük autójába. Folyamatos akciókkal bővítjük meglévő termékeink listáját melyet akár online webshopunkban is megvásárolhat amennyiben ellátogat weboldalunkra. ÉRDEMES BENÉZNI - | BOOMBASSTIK.hu | Keressen minket a facebookon is facebook.com/boombasstik Boombasstik.hu Tuningbolt.hu
www.boombasstik.hu
Gyűjteménybe került: '12.04.15, ellenőrzés: '15.04.19.
 
Bankbetét kamatláb összehasonlítások. Az összes bank ajánlata egy helyen.
www.vanjobb.hu/Bankbetetkamatok.php
Gyűjteménybe került: '10.09.09, ellenőrzés: '15.03.22.
 
Kelet-Közép-Európában a fogyasztás 2011-ben reálértéken várhatóan 1-2, 5 százalékkal nő éves összehasonlításban. A jelenleg tisztán exportvezérelt gazdasági talpra állás kiegyensúlyozottabbá válik a növekvő fogyasztásnak köszönhetően. Kelet-Közép-Európában a fogyasztásnövekedés várhatóan kevésbé lesz sebezhető az elkövetkezendő években a fenntartható megtakarítási rátáknak és a nettó hitelfelvevői/hitelezői rátáknak köszönhetően. Az alacsony munkaerőköltség és a munkaerőpiacon várható reformok miatt pedig a kelet-közép-európai régió a világ éllovasa lesz a munkaerő versenyképességét tekintve.
bankhirek.hu/
Gyűjteménybe került: '10.09.09, ellenőrzés: '15.03.21.
 
PC Javítás, Számítógép javítás otthonában, ahol az első óra ingyenes! Számítógép javítás otthonában, Pc szerviz, Pc szerelés NON-STOP az ÖN otthonában! Segítségnyújtás, tanácsadás, oktatás. Minden ami a számítógéppel kapcsolatos! Egy óra problémamegoldás esetén csak kiszállási díj! Számítógépek és hálózatok tervezése, építése, javítása, karbantartása; Operációs rendszerek telepítése, beállítása, frissítése, karbantartása; Vírusirtás, vírusvédelmi rendszerek telepítése. 06204117117
www.pcjavitas.net
Gyűjteménybe került: '12.02.17, ellenőrzés: '14.10.16.


info Banki kamat-Kapcsolódó oldalak info Banki kamatok info Bankok info BAR listásoknak
info Befektetési tanácsadók info Betéti kamat info Facebook oldalak info Hírek, cikkek, fórumok
info Kamat kalkulátor info Kamat összehasonlítás info Kamatadó info Kamatozó Kincstárjegy
info Késedelmi kamat info Lakossági kamat info Normál és reál kamat

Vissza a/az Banki kamatok oldalra


Lapozz.hu címoldal | Szöveges hirdetés | Médiaajánlat | Üzenet a szerkesztőségnek


Helyezd el a lapozz.hu logóját oldaladon, kattints a logóra a kódért!Hirdessen a Lapozz.hu oldalain olvassa el médiaajánlatunkat.

Hirdessen a Lapozz.hu oldalain olvassa el médiaajánlatunkat.